Az egészséges napi zsírfogyasztás összegzése:
 
Csökkentse a zsírfogyasztást. A főfogás elkészítéséhez személyenként 1 evőkanál zsírmennyiség elegendő.
 
Válasszon egészséges növényi zsiradékokat, például növényi olajat.
 
Fogyasszon halat hetente kétszer; hetente egyszer olajos halat (lazac, hering, tonhal és szardínia) és alacsony zsírtartalmú halat (tengeri sügér, laposhal, pisztráng, tőkehal, rája, lepényhal, foltos tőkehal, sima lepényhal, csuka, sügér, rombuszhal, nyelvhal, szürke tőkehal).
 
Válasszon alacsony zsírtartalmú tejtermékeket (alacsony zsírtartalmú joghurt, tej, sajt stb.).
 
Legyen kreatív a konyhában, és olyan ételeket készítsen, amelyekhez nem kell sok zsiradékot használni.
 
Korlátozza a rejtett zsiradékok fogyasztását úgy, hogy kevesebb kekszet, hasábburgonyát, készételt, csokoládét, mártásokat stb. fogyaszt.
 
Hetente egyszer egyen vegetáriánus ételt. Így kevesebb telített állati zsiradékot fog fogyasztani.