Gyakran ismételt kérdések

1.1 Mi az az XL-S MEDICAL? 

Az XL-S MEDICAL Európa elsőszámú fogyasztószer-márkája(1) és már diétázók ezreinek segített súlycsökkentési céljaik elérésében. Az XL-S MEDICAL nem avatkozik bele a szervezet természetes folyamataiba, kíméletes a szervezetéhez és jól tolerálható.

1.2 Hol vásárolhatom meg az XL-S MEDICAL készítményeket? 

Az XL-S MEDICAL készítményeket megvásárolhatja a „Termékvásárlás” oldalunkon vagy a gyógyszertárakban.

1.3 Hol találhatok bővebb információt az XL-S MEDICAL készítményekkel kapcsolatban? 

Az XL-S MEDICAL készítményekkel kapcsolatban bővebb információt ezen a honlapon, a TERMÉKEK menüpont alatt találhat. Itt további tájékoztatást találhat az XL-S MEDICAL készítményekről, a támogatóprogramról, a sikertörténetekről és inspirációt kaphat a fogyáshoz.

1.4 Receptköteles készítmények?

Nem – Az XL-S MEDICAL készítmények orvosi vény nélkül kaphatóak. A készítményeket olyan fogyni vágyó embereknek szánjuk, akik túlsúlyosnak vagy elhízottnak számítanak. Vannak olyan készítményeink is, amelyek a testsúly megtartására is használhatóak.

1.5 Kihez fordulhatok, ha kérdéseim vannak az XL-S MEDICAL-lal kapcsolatban? 

Kérjük, forduljon csapatunkhoz az infohungary@perrigo.com email címen vagy a +36 1 920 1570 telefonszámon.

1.6 Minden XL-S MEDICAL készítmény alkalmazható ételallergia esetén? 

Ha Ön allergiás a használati útmutatóban felsorolt összetevők bármelyikére, konzultáljon kezelőorvosával.
Minden XL-S MEDICAL készítményre igaz, hogy

- Nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket.
- BSE- és TSE-mentesek. 
- Nem tartalmaznak latexet. 
- Nem tartalmaznak laktózt / tejből származó összetevőket. 
- GMO-mentesek. 

1.7 Meddig kell szednem az XL-S MEDICAL-t?

Javasoljuk, hogy az XL-S MEDICAL készítményt legalább egy hónapig vagy több hónapig szedje, attól függően, hogy mennyit szeretne fogyni. A fenntartható súlycsökkenés érdekében nem ajánljuk, hogy hetente több mint 1 kg-ot fogyjon.

2.1 Mi az az XL-S MEDICAL tabletta? 

Az XL-S MEDICAL fő hatóanyaga a Litramine™, amely megköti a táplálékkal elfogyasztott zsír akár 28%-át (2) és egy nagyméretű zsír-rost komplexet alkot. Ez a zsír-rost komplex túl nagy méretű ahhoz, hogy a vékonybél falán keresztül felszívódjon, így végül távozik a szervezetből.

A zsír XL-S MEDICAL tabletták segítségével történő megkötése után a létfontosságú zsíroldékony A-, D- és E-vitaminok felszabadulnak.

2.2 Hogyan alkalmazzam az XL-S MEDICAL-t? 

Vegyen be 2 XL-S MEDICAL tablettát naponta 3-szor, folyadékkal, közvetlenül étkezés után (reggeli, ebéd és vacsora). Ne vegyen be többet napi 6 XL-S MEDICAL tablettánál!
Fogyasszon sok vizet, mivel ez hidratálja a szervezetét. Az XL-S MEDICAL tabletták rostban gazdagok, ezért hozzájárulhatnak a „puffadtság” érzésének elkerüléséhez is. Szakértőink egy nagy pohár víz fogyasztását ajánlják minden étkezéskor, valamint egy kis pohár vizet az étkezések között. 

2.3 Hogyan hat az XL-S Medical? 

Fő szerepe a táplálékból származó zsír felszívódásának csökkentése. Az XL-S MEDICAL összekapcsolódik ezekkel a zsírokkal, és ragacsos zsír-rost komplexet képez velük, amely túl nagy méretű ahhoz, hogy felszívódjon a vékonybél falán keresztül. Ennek eredményeként a táplálékból származó zsír egy része nem emésztődik meg, és természetes úton távozik a szervezetből.
Szedje az XL-S MEDICAL-t, táplálkozzon egészségesebben, mozogjon kicsit többet, kísérje figyelemmel a súlyát és így akár 3x többet fogyhat. (3)

2.4 Felbontás után meddig használható az XL-S MEDICAL? 

Az XL-S MEDICAL készítmények a készítményre nyomtatott lejárati ideig használhatók fel. 

2.5 Meddig szedhetem az XL-S MEDICAL készítményt? 

Azt ajánljuk, hogy az XL-S MEDICAL készítményt legalább egy hónapig vagy több hónapig szedje, attól függően, hogy mennyit szeretne fogyni. A fenntartható súlycsökkenés érdekében nem ajánljuk, hogy hetente több, mint 1 kg-ot fogyjon.

2.6 Alkalmazható az XL-S MEDICAL ételallergia esetén?

Az XL-S MEDICAL:

• Nem tartalmaz állati eredetű összetevőket;

• BSE- és TSE-mentes;

• Nem tartalmaz latexet;

• Nem tartalmaz laktózt / tejből származó összetevőket;

• GMO mentes.


Ha Ön allergiás a használati útmutatóban felsorolt összetevők bármelyikére, konzultáljon egészségügyi szakemberével.

2.7 Biztonságos az XL-S MEDICAL terhesség vagy szoptatás alatt? 

Az XL-S MEDICAL szedése nem ajánlott terhesség vagy szoptatás alatt. 

2.8 Lehet-e félbe vagy apróbb darabokra törni a tablettát, ha egyben csak nehezen megy a lenyelése? 

A tablettákat nem szabad összetörni, mivel ez csökkentheti a hatásosságot. 

2.9 Szedhetem-e az XL-S MEDICAL készítményt, ha:

- Fogamzásgátló tablettát szedek? 
Ahogyan a használati útmutatóban szerepel, az XL-S MEDICAL bevétele zsírban oldódó gyógyszer, pl. szájon át alkalmazott fogamzásgátló bevételét követő 2 órán belül nem ajánlott.
Javasoljuk, hogy ezzel kapcsolatban további tanácsokért forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

- Koleszterinszint-csökkentőt szedek? 
Az XL-S MEDICAL csökkenti a zsírok felszívódását. Ez azt jelenti, hogy koleszterinszint-csökkentő szerrel együtt szedve a vér koleszterinszintje tovább csökkenhet. Ha koleszterinszint-csökkentő gyógyszert szed, kérjük, hogy az XL-S MEDICAL alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával.
Javasoljuk, hogy ezzel kapcsolatban további tanácsokért forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

2.10 Kombinálhatom a tabletta és a szájba önthető por formában lévő XL-S MEDICAL-t? 

Igen, az XL-S MEDICAL tablettákat, és az XL-S MEDICAL Direct szájba önthető port lehet együtt alkalmazni. Csak vigyázzon az adagolás betartására (egy tasak szájba önthető por = két tabletta). Például: reggeli után 2 tabletta vízzel, ebéd után 1 tasak szájba önthető por (víz nem szükséges) és vacsora után 2 tabletta vízzel. Mint minden magas rosttartalmú diéta esetén, nagyon fontos, hogy a nap folyamán bőséges mennyiségű vizet fogyasszon. 

Kérjük, alkalmazás előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. 

3.1 Mi az az XL-S MEDICAL Direct? 

Az XL-S Medical LitramineTM-t tartalmaz, amely klinikailag bizonyítottan megköti a gyomorban a táplálékkal bevitt zsír akár 28%-át. Egyedi formulája két úton hat: először megköti a zsírmolekulákat, egy zsír-rost komplexet képezve, amely túl nagy méretű ahhoz, hogy felszívódjon a bélből. Ezek a zsír-rost komplexek azután emésztetlenül, a széklettel távoznak a szervezetből (2).

Ne feledje, hogy mint minden magas rosttartalmú diétánál, a nap folyamán bőséges mennyiségű vizet kell fogyasztania, és 24 órán belül legfeljebb három tasakot vehet be. 

3.2 Hogyan alkalmazzam az XL-S MEDICAL Direct készítményt? 

Azt ajánljuk, hogy egy-egy tasak XL-S MEDICAL Direct-et vegyen be a reggeli, az ebéd és a vacsora után egyaránt. Ne feledje, hogy a napi három tasak adagot nem ajánlott meghaladni. Étkezések után minél hamarabb veszi be az XL-S MEDICAL Direct-et, annál hamarabb tudja az kifejteni a hatását. 

A nap folyamán próbáljon sok vizet fogyasztani, mivel ez hidratálja a szervezetét. Az XL-S MEDICAL Direct rostban gazdag, ezért hozzájárulhat a „puffadtság” érzésének elkerüléséhez is. Szakértőink egy nagy pohár víz fogyasztását ajánlják minden étkezés mellé, valamint egy kis pohár vizet az étkezések között. 

3.3 Hogyan hat az XL-S Medical Direct? 

Fő szerepe a táplálékból származó zsír felszívódásának csökkentése. Az XL-S MEDICAL Direct összekapcsolódik ezekkel a zsírokkal, és ragacsos zsír-rost komplexet képez velük, amely túl nagy méretű ahhoz, hogy felszívódjon a vékonybél falán keresztül. Ennek eredményeként a táplálékból származó zsír egy része nem emésztődik meg, és természetes úton távozik a szervezetből.

Szedje az XL-S MEDICAL-t, táplálkozzon egészségesebben, mozogjon kicsit többet, kísérje figyelemmel a súlyát és így akár 3x többet fogyhat. (3)

3.4 Felbontás után meddig használható az XL-S MEDICAL Direct? 

Az XL-S MEDICAL Direct a készítményre nyomtatott lejárati ideig használhatók fel. 

3.5 Meddig szedhetem az XL-S MEDICAL Direct készítményt? 

Azt ajánljuk, hogy az XL-S MEDICAL Direct készítményt legalább egy hónapig vagy több hónapig szedje, attól függően, hogy mennyit szeretne fogyni. A fenntartható súlycsökkenés érdekében nem ajánljuk, hogy hetente több, mint 1 kg-ot fogyjon.

3.6 Alkalmas az XL-S MEDICAL Direct vegetáriánusoknak/vegánoknak? 

A nyersanyagok és a gyártásra vonatkozó információk alapján az XL-S MEDICAL Direct nem tartalmaz állati eredetű összetevőket/származékokat. Nem tudjuk azonban garantálni, hogy a gyártás helyén nem történik keresztszennyeződés. 

3.7 Biztonságos az XL-S MEDICAL Direct terhesség vagy szoptatás alatt? 

Az XL-S MEDICAL Direct szedése nem ajánlott terhesség vagy szoptatás alatt. 

3.8 Kombinálhatom a tabletta, és a szájba önthető por formában lévő XL-S MEDICAL-t? 

Igen, az XL-S MEDICAL tablettákat, és az XL-S MEDICAL Direct szájba önthető port lehet együtt alkalmazni. Csak vigyázzon az adagolás betartására (egy tasak szájba önthető por = két tabletta). 

Például: reggeli után két tabletta vízzel, ebéd után 1 tasak szájba önthető por (víz nem szükséges) és vacsora után 2 tabletta vízzel. Mint minden magas rosttartalmú diéta esetén nagyon, fontos, hogy a nap folyamán bőséges mennyiségű vizet fogyasszon. 

Kérjük, alkalmazás előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. 

4.1 Mi az az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH? 

Az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH akár 33%-kal hatékonyabb fogyást eredményez, és segítségével akár négyszer több súlyt adhatnak le a diétázók, mintha csak diétáznának és mozognának, tehát a kívánt testsúlyt még gyorsabban érhetik el. Az első olyan fogyást segítő készítmény, amely csökkenti a szénhidrátokból, cukorból és zsírból származó kalóriafelvételt, ezért ideális azoknak, akik még gyorsabban szeretnék elérni a kívánt testsúlyt. Továbbá hatása klinikailag bizonyított és kíméletes a szervezetéhez. (4)

4.2 Hogyan alkalmazzam az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH készítményt? 

Vegyen be két tablettát folyadékkal a nap két fő étkezése előtt. A legkedvezőbb az étkezés előtt legfeljebb 30 perccel történő bevétel. Ne vegyen be napi négy tablettánál többet.

4.3 Felbontás után meddig használható az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH? 

Az XL-S MEDICAL készítmények a készítményen feltüntetett lejárati ideig használhatók fel. 

4.4 Meddig szedhetem az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH készítményt? 

Azt ajánljuk, hogy az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH készítményt legalább egy hónapig vagy több hónapig szedje, attól függően, hogy mennyit szeretne fogyni. A hetente legfeljebb 1 kg-os fogyást tartjuk egészségesnek, és nem javasoljuk, hogy ezt túllépje. 

4.5 Alkalmazható az XL-S MEDICAL MAX STRENGHT ételallergia esetén?

Az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH:
- nem tartalmaz állati eredetű összetevőket.
- BSE- és TSE-mentes. 
- Nem tartalmaz latexet. 
- nem tartalmaz laktózt / tejből származó összetevőket.
- Nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőket (GMO mentes).
- Ha Ön allergiás a használati útmutatóban felsorolt összetevők bármelyikére, konzultáljon egészségügyi szakemberével.
- Ha bármilyen ismert túlérzékenysége van szőlő, kukorica vagy ezek származékaival szemben, ne alkalmazza az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH készítményt.

4.6 Biztonságos az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH terhesség vagy szoptatás alatt? 

Az XL-S MEDICAL MAX STRENGTH szedése nem ajánlott terhesség vagy szoptatás alatt.